Team

Jaak Lema – Regie

Jaak (°1983), komt uit Gent en studeerde in 2013 af als theaterdocent aan de Theateracademie van Maastricht. Drie jaar later, behaalde hij zijn diploma als Master Regie aan diezelfde academie.

In 2014 werkte hij als stagiair aan de Spektakelmusical 14-18, daarna was hij assistent regisseur bij Studio 100 Wickie de musical. Via de Ketnetmusicals en De Rozenoorlog heeft hij voor het eerst meegewerkt met Tijl Dauwe en Frank Van Laecke.

In 2018 werkte hij mee aan de Marmalade-productie Little Mermaid en regisseerde hij het totaalspektakel met meer dan 100 amateurkunstenaars: Genker Tragedie. In het najaar van 2018 heeft Jaak ook al een drukke agenda met onder andere 40-45 en de 5e Ketnetmusical. In 2019 zal hij voor Uitgezonderd! ook de musical Aladdin regisseren.

Xander Tillon – Muziek

Xander (°1989) begon zijn muzikale vorming op 5-jarige leeftijd aan de muziekacademie in Bornem, waar hij viool en piano volgde. Toen hij 15 was begon hij zijn muzikale opleiding aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut met altviool en piano als hoofdinstrumenten. Met zijn altviool reisde Xander al met verschillende internationale orkesten de wereld rond, van Wenen tot Japan. Op zijn 18e zette hij zijn studies aan het Lemmensinstituut verder in de richting Koordirectie bij docent Kurt Bikkembergs.

In 2010 richtte Xander het Leuvense showkoor AMUSE op, waar hij tot op heden nog steeds dirigent van is. Hiernaast is hij ook muzikaal leider van verschillende projecten binnen vzw ARTBIJ.

Binnen Studio 100 is Xander actief als muzikaal leider, arrangeur en vocal coach. Hij leidt er het Studio 100 koor en heeft zich daarnaast al verschillende keren kunnen bewijzen als dirigent in topproducties zoals bv. Spektakelmusical 14-18, Wickie de musical, alle Ketnetmusicals, Samson & Gert Kerstshows, De grote Sinterklaasshow,… Binnenkort zal hij ook weer Spektakelmusical 40-50 muzikaal leiden en dirigeren tijdens de voorstellingen.

Arrangeren kan hij als de beste, zo heeft hij alle muziek voor de nieuwe Ketnetreeks Campus 12 geschreven en leidt hij het koor. De vocale arrangementen van Spektakelmusical 40-45 nam hij ook voor zijn rekening.

Als uitvoerend muzikant zit Xander ook niet stil, zo is hij altviolist bij metal-strijkorkest Vigilante en als pianist wordt hij vaak gevraagd als repetitor, begeleider of uitvoerder.

Tom Vandenbroucke – Scenario

Anke Van Hoof – Choreografie

Op 6 jarige leeftijd begon Anke (°1990) te dansen bij Shaida, een kunstdansgroep uit OLV Waver. Van haar 12 tot 18 jaar volgde ze klassieke en hedendaagse dans in Mechelen aan het stedelijk conservatorium. Er werd vooral ingezet op niveau en techniek. De jaren daarna volgde ze verschillende stijlen: klassiek, modern, jazz, popdance, hiphop, tapdans en maakte ze deel uit van het wedstrijdteam.

Vanaf haar 18e geeft Anke dansles in verschillende stijlen aan verschillende leeftijden: klassiek, modern en wedstrijdteams. Ondertussen maakt ze al enkele jaren deel uit van het bestuur van Dansschool Balanze als lid van het artistieke team. Naast deze danservaring ging ze ook 5 jaar mee op LME (London Musical Experience) en zat ze in showkoor AMUSE als koorlid waar ze ontzettend veel leerde op vlak van musical en dans. Ze speelde zelf mee in de musicals Legally Blonde en Trash. Vanaf 2018 is Anke ook vaste choreografe van showkoor AMUSE.

Els Delang – Regieassistent

Ine Martens – Regieassistent

Sarah Tonnard – Productie