Over ons

De AMUSical is een samenwerking tussen showkoor AMUSE, vzw ARTBIJ en 30CC. Uit een passie voor zowel musical als showkoren werd de AMUSical geboren. Samen willen we het gegeven showkoor op de Vlaamse kaart zetten en laten zien dat een koor absoluut niet saai hoeft te zijn, integendeel. De Vlaamse musical kende in het laatste decennium een ongekende opmars. Wij hopen met deze musical een zelfde beweging in gang te zetten en zo het begrip showkoor dichterbij de Vlaamse gezinnen te brengen.

showkoor AMUSE

Showkoor AMUSE is een showkoor dat in 2010 in Leuven is ontstaan doordat de cast van de musical Honk! wilde blijven verder zingen. Wij hebben met de steun van vzw ARTBIJ het showkoor kunnen oprichten, waarmee we ondertussen zelf al bijna 10 jaar op de planken staan en keer op keer succesvolle shows hebben gegeven. We zijn een gedreven groep van enthousiaste jongvolwassenen die graag zingen, dansen en vooral… zich amuseren! Wekelijks repeteren we afwisselend aan samenzang en choreografie. Hiernaast geven we ook externe optredens op onder andere bedrijfsevenementen maar ook op radio- en tv-shows. Elk jaar werkt AMUSE toe naar een avondvullende show. In 2020 zullen we een Best of AMUSE brengen.

Meer info over showkoor AMUSE.

vzw ARTBIJ

ARTBIJ wil kansen creëren om jongeren zich te laten uitleven op een podium. Niets zo vervelend als grootse plannen waar uiteindelijk niets van terecht komt, zeker voor jonge mensen in volle ontplooiing. Daarom bieden we een solide basis en deskundige begeleiding, bestaande uit mensen uit het professionele circuit en ervaringsdeskundigen.

De focus ligt vanzelfsprekend op het eindresultaat, maar niet énkel daarop. Ook het proces is belangrijk. Jonge mensen worden gekozen op basis van hun potentieel talent door middel van verschillende auditierondes. Naast ervaren amateurs, willen we zo ook kansen geven aan witte raven of getalenteerde beginnelingen. Een positieve groepssfeer en de deskundige begeleiding brengen de talenten naar een hoger niveau wat voor heel wat deelnemers een unieke ervaring oplevert.

ARTBIJ heeft al heel wat ervaring met het ondersteunen van succesvolle musicals zoals Into the woods (3150 toeschouwers waarvan 1750 scholieren), Honk! (4175 bezoekers waarvan 2750 scholieren) en De Toverfluit (3100 toeschouwers waarvan de helft scholieren).

Meer info over vzw ARTBIJ.

30CC

Vzw 30CC is het cultuurcentrum van Leuven. De opening van het cultuurseizoen 2020 zal focussen rond samen zingen, koor en musical met de AMUSical als orgelpunt! 30CC zorgt voor extra logistieke en promotionele ondersteuning van dit project.

We werken op maat van deze stad, en de ruimere regio, aan een uitgebreid en uitgekiend programma: klassieke en minder klassieke muziek, familieproducties en schoolvoorstellingen, op maat gemaakte literaire producties, wereldmuziek en jazz, poëzie, cabaret en theater. Gepresenteerd in onze zalen of buiten de muren. Met en tussen, voor en door de mensen. 30CC wil zo een menselijke toekomst voor iedereen helpen uitbouwen, mee antwoorden bieden, deel zijn van de beweging naar ‘anders’. We zijn origineel in het creëren, sterk in verbeelding, verbindend in (sociaal-)artistiek project … We staan mee op de barricades voor de uitbouw van een solidaire samenleving. We nemen de handschoen op. Niet alleen bieden we prachtig en intrigerend ‘cultuurgerief’ maar willen we nog meer uitgesproken en doordacht cultureel-maatschappelijk werken.

Meer info over cultuurcentrum 30CC.